Manuele therapie

De Master Orthopedische Manueel Therapeut is een specialist in opleiding op het gebied van stoornissen in het bewegingsapparaat. 

"Master Orthopedische Manuele Therapie (OMT) is een vorm van onderzoek en behandeling van functiestoornissen van gewrichten, waarbij, na analyse van het individuele bewegingsapparaat, getracht wordt door het uitvoeren van specifieke mobilisaties en manipulaties aan botstukken, veranderde gewrichtsfuncties in de gewrichten van alle bewegingsketens van het menselijk lichaam te optimaliseren". Meer informatie: NAOMT

'70% van de mensen maakt wel eens een periode van rug- en of nekklachten door gedurende hun leven. Een deel daarvan zoekt zorg ter behandeling of ter preventie van deze klachten. De behandeling van deze klachten vraagt een specialistische kijk op het functioneren van de wervelkolom, de klachten die daaruit ontstaan en de mogelijkheid om daar specifiek op in te gaan.' 

Ook staat Fysiotime er voor om soms verder te kijken dan alleen waar de pijnpunten zitten. Welke systemen staan hiermee in verbinding en hoe kan er garant worden gestaan dat deels of het hele lichaam optimaal functioneert.

Op dit moment hebben we wel kennis en expertise in huis, kijkend vanuit de manuele visie, echter op dit moment zijn er binnen Fysiotime geen manueeltherapeuten aanwezig.